Hässelby Vällingby Konstklubb

Verksamhet

HVK’s  ordnar ateljébesök hos aktiva konstnärer företrädesvis i västerort, två eller tre gånger per år. Vi ordnar och organiserar besök med guidning på olika utställningar eller hos företag som man som privatperson normalt inte har tillgång till. Klubben ordnar en Konst-och Kulturresa varje år i september. Två eller tre dagar med övernattning på hotell och besök hos konstnärer. Resan går i buss. Exempel: 2017 gick resan till Gästrikland och Hälsingland med besök hos keramiker, bildkonstnär, glaskonstnär och textilkonstnärer samt guidning på kulturarvets Hälsingegårdar.  Klubben har också besökt våra grannländer och varit på Gotland och Öland. HVK har en konstutlottning om året i början av december. Vi har också en klubbafton vår
och höst för att träffa klubbmedlemmarna över ett glas vin.

Historia

1966 grundades Hässelby – Vällingby Konstklubb. (HVK). I starten var det många aktiva konstnärer som var medlemmar. HVK’s första utställning var på Trappan i Vällingby,  1967. 35 konstnärer ställde ut. De följande åren hade HVK en stor utställning om året. 1972 invigdes de nyrenoverade lokalerna och Plaisiren blev den nya utställningslokalen fram till år 2000. 2010 blev en vändpunkt i HVK,s historia när Hässelby Slott och Plaisiren såldes till musiken. Konstklubben har sedan dess varit hemlös och har hållit till i tillfälliga lokaler. Nu hoppas vi få fotfäste i Vällingby Folkets hus (fd. Medborgarhuset Trappan) på Albert Aronsons torg i Vällingby.

Styrelse

Ordförande: Birgit Bennetter
Kassör:  Gudrun Willms
Sekreterare: Ulf Bergström
Övriga medlemmar: Gun Andersson,  Ina Lehmann,  Jimmy Lehmann, Gunbritt Thiveos och Orsi Mild.

Revisor Åke Axelsson.  Vice revisor Lisbeth Thörnblom.  Klubben saknar valberedning

Medlemskap

Medlem blir man genom att anmäla sitt intresse till Birgit Bennetter.
E-post birgit.bennetter@bennetter.se eller tel 070 771 65 94. Birgit skickar då information om klubben. Medlemsavgiften är 250 kr per person. Pluskonto 40 57 35-2.

Kalendarium

 • Kalendarium för hösten 2019
  • 9 – 11 september. Den årliga konstresan, som i år går söderut mot Blekinge. På vägen besöker vi Vandalorum i Värnamo, Textilkonstnär Annika Ekdahl i Kyrkhult, bildkonstnär Ingrid Andersson i Sölvesborg, marinmuseet i Karlskrona och ett glasbruk i Åseda. Fler konstnärer och utställningar är inbokade.
  • 29 september. Ateljébesök hos skulptören Anneli Lindberg
  • 30 november. Den årliga konstutlottningen.
  • Klubbafton. Datum ej bestämt
  • Besök på Operan med visning av konst, konsthantverk och dräktsamling. Datum ännu ej bestämt.