Simone Hallin och Gabrielle van der Wal

Simone Hallin och Gabrielle van der Wal

Kommande utställning: Den 29/7-12/8 medverkar Gabrielle och Simone i Stockholms stads sommarevent Vardagsrummet med en serieutställning om Autism/ADHD. Utställningen håller till i Brommaplans P-hus, vilket inreds som vardagsrum. Vardagsrummet kommer under sommaren att erbjuda spännande aktiviteter, allt ifrån livemusik och utomhusbio till cirkus och art performance. Mer information på Instagramkontot @Vardagsrumsverket.

Facebook: https://www.facebook.com/simone.hallin
Instagram: https://www.instagram.com/simonehallin/
Mail Simone: sim0ne@hotmail.se

Facebook: https://www.facebook.com/gabrielle.vanderwal
Instagram: https://www.instagram.com/gabrielle_van_der_wal_serier/
Mobil Gabrielle: 070-829 12 20

Vid intresse för något av verken – kontakta respektive konstnär.

Gabrielle & Simone, två konstnärer som tecknar serier om vardagen och andra självupplevda händelser. De är dessutom mor och dotter som har tacklat många motgångar tillsammans. I sin kommande utställning fokuserar de bl. a på hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa och hur det är att vara anhörig mamma. Illustrationerna är enkla, uttrycksfulla och med tänkvärda budskap.
 
Simone Hallin har funktionsnedsättningarna Autism och ADHD, vilket under en period ledde till psykisk ohälsa. Tidigare skildrade verken ofta ångest och dåligt mående, men i och med att hon numera mår bra syns det även i illustrationerna. Under hela hennes uppväxttid har hon tecknat och målat, främst i tusch och akvarell. Numera arbetar hon dagligen i en ateljé för att kunna nå ut med sin konst.
 
Gabrielle van der Wal har tvingats kämpa mycket för barnen på grund av samhällets oförmåga att möta deras svårigheter. Det har varit svårt att få omgivningen att se barnens potential på områden som legat utanför skolans läroplan. För att kunna hantera känslor och öka förståelsen i samhället, började hon att teckna serier. Hon upplever att det är lättare för mottagaren att ta del av ett tungt budskap när det presenteras på ett mer avväpnande sätt.