Om oss

Vällingby torg

Vällingby kultur- och medborgarhusförening bildades 1954 i det nybyggda Vällingby. På beställning av föreningen ritades Medborgarhuset Trappan, som invigdes 1956, av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius. Efter en varsam totalrenovering nyinvigdes huset igen 2016, då tillsammans med de nya hyresgästerna Kulturhuset Stadsteatern. Sedan 2010 disponerar föreningen även lokaler på vänster sida om Biograf Fontänen och sedan 1 maj 2018 heter vi Vällingby Folkets hus.

Ett trettiotal föreningar är medlemmar i moderföreningen ”Vällingby Folkets hus”, men vi hyr också ut våra lokaler till andra föreningar, företag och privatpersoner. Tanken med föreningen är att det ska vara öppet för alla medborgare som behöver en plats att mötas på.

Styrelsen

Didi Örnstedt, ordförande, didi.ornstedt@gmail.com
Gun Risberg, kassör
FannyLinnros, mötessekreterare
Babak Ghorani, medlemskontakt
Renaldo Rey Diaz, ungdoms- och mediaansvarig
Alicia Dickner, organisationsfrågor

Medlemskap

En ideell förening som har  organisationsnummer och stadgar kan bli medlem hos oss. Det kostar 400 kr per år och man kan då nominera medlemmar till vår styrelse, och få medlemsrabatt på lokalhyra. Maila till oss på info@vallingbyfh.se .

Efter stadgeändring i mars 2018 kan även enskilda personer som vill stötta vår verksamhet bli medlem. Det kostar 100 kr per år och man kan då nomineras till vår styrelse, däremot gäller bara medlemsrabatt för medlemsföreningar. Maila till oss på info@vallingbyfh.se .

Som medlem, förening eller privat, sparar vi era kontaktuppgifter som ni lämnar till oss för att vi ska kunna skicka ut information till er. Om ni av någon anledning inte vill att vi sparar era kontaktuppgifter och därmed inte få information från oss ber vi er, med gällande dataskyddsförordning att informera oss om detta och då tar vi  bort er från registret.

Är du intresserad av kultur i Vällingby-Hässelby? Är du intresserad av styrelsearbete? Välkommen att kontakta oss!

Stadgar (pdf)

Samarbeten

Vi samarbetar med Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby, som vi också delar lokalen Trappan med, Vällingby centrums ledning, som medlemmar i centrumföreningen, Kulturnämnden och Stadsdelsförvaltningen som vi får bidrag av, Folkets hus och Parkers förening som vi är medlemmar i samt många fler icke nämnda och icke glömda! Tack för allt gott samarbete!